Van az életünkben egy szín, mely a festő palettáján is ott van. Ez a szín hoz értelmet az életünkbe és a művészetünkbe is. A szín, melyet szeretetnek nevezünk. (Marc Chagall)

2012. december 30.

Amikkel elmaradtam....



Igen így év végén illik bepótolni egy-két elmulasztott dolgot. Nekem most a blogjaimon sok ilyen összegyűlt, és minden olvasómtól sűrű elnézést kérek. Akik ismernek, és kapcsolatban vagyunk, végül is tudnak minden eseményről, és ismerik új munkáimat. Mégis dióhéjban leírom, hiszen saját magamnak is jó visszaolvasni mi is történt 2012-ben.
Kb. másfél éve nem igazán vagyok aktív a festés, rajzolás terén, a heti egy műterem látogatás alkalmából készültek munkáim. Illetve egy-két otthoni portré, de az nem számottevő. Oka nincs különösebb, kreativitásom másban  éltem ki.Ez persze nem jelenti azt, hogy nem hiányzik a festés. Persze hogy hiányzik, és most egy kis "lökést" és inspirációt is kaptam.
Visszafelé haladok a történésekkel, nem véletlenül. 2012 decemberétől a Dunakeszin működő képzőművészeket összefogó Dunart egyesület tagja lettem. Komoly megtiszteltetés ez, mert igen híres tagjai vannak az alkotó csoportnak, akikkel majd együtt kiállítani a munkámat kihívás a javából. Gondolkodtam is rajta, hiszen az alkotók munkáit nézve kerestem hogy az én képeim hogy találnak itt helyet? Feladat, és a kihívásokat mindig szerettem. A jövő év egyik feladata így megvan!

 Decemberben a Városi Könyvtár meghívására előtér galéria kiállításom volt. Itt kevés képpel lehet megjelenni, de én igyekeztem mindegyik technikát képviseltetni, amiben eddig alkottam.Nagyon jól sikerült, kedves családias megnyitó után igen pozitív visszajelzéseket kaptam!




 Haladok visszafelé, volt NAKE kiállítás megint Váci műv házban, előtte Nagymaroson. Egy-egy képpel szerepeltem, igen sokan vagyunk már, és a zsürizéssel a színvonal is igen jelentősen emelkedett.



És végül de nem utolsósorban szeptemberben sor került egy másfél éve dédelgetett tervezett kiállításra is Nagyhalászban! A festős életemnek egy kiemelkedő része ez, mert egy teljes anyagot amiben az alkotásaim szerepelnek - kezdettől, mostanáig- nem gyakran mutathatunk meg egyben. Dunakeszin volt egy ilyen lehetőségem és most Szennai-Nagy Erika jóvoltából, segítségével megvalósult újra.
Nagyon nagy szeretettel fogadtak, és én is nagy szeretettel vittem oda képeimet. Itt is köszönöm a megrendezést, szervezést! Nagyon szívesen megyek újra, ha megint lesz sok alkotásom új!





1 megjegyzés:

alterego írta...

Örömmel olvastam a kiállításaidról, és sajnálom, hogy mindezek oly távol estek tőlem.
Gratulálok !!!!