Van az életünkben egy szín, mely a festő palettáján is ott van. Ez a szín hoz értelmet az életünkbe és a művészetünkbe is. A szín, melyet szeretetnek nevezünk. (Marc Chagall)

2012. április 1.

Megnyitó

Előző bejegyzésemben látott meghívón szereplő kiállítás megnyitót 03.25-én megtartottuk. Csodálatos idő volt vasárnap, és délutánra nagyon sokan gyűltek össze, hogy együtt ünnepeljék a NAKE 30 éves évfordulóját.

Az egyesület vezetője mesélte nekünk, hogy ettől idősebb,  ilyen jellegű tevékenységet összefogó és pártoló egyesület csak a Nagybányai Művészek egyesülete volt. Tagjainak tevékenysége 40 évet ölelt fel.
Külön megtiszteltetés az, hogy ezután belső zsűri dönti el hogy kinek ,melyik alkotása szerepelhet az egyesület kiállításain. Erre szükség van, több ilyen jellegű - amatőröket támogató, összefogó - egyesület bukott el azon, hogy szakértés, válogatás, kritika nélkül bármit kitett a kiállítására. Én ezzel maximálisan egyetértek.
A megnyitó beszédet Gaál Anna a PMKI intendánsa mondta, nagyon szépen méltatva az elért eredményeket, és a vezető Garami Mária odaadó munkáját. Sok szép alkotás szerepelt, de sajnos a tömeg, és a fényviszonyok miatt nem sokat tudok mutatni.


Csodás akvarell képek, egy testvérpár alkotásai.


Két nagyon különböző alkotás, egyik fényképszerű nagyon kidolgozott festmény, a másik pedig egy fiatal - szerintem nagyon tehetséges - hölgy olajképe.


A fás képemmel, ismerős már mindenkinek, de a zsűri most ezt választotta a bevitt képeim közül.


És az érdeklődők, barátok, kedves ismerősök tömege, teljesség igénye nélkül, a terített asztallal. (A csokis muffinomnak megint sikere volt)
Nagyon jó volt a sok hasonló érdeklődésű ismerőssel, baráttal találkozni, beszélgetni, és eltölteni pár órát!

4 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Akkor szép napod volt, gratulálok hozzá!

kreatívhit írta...

Örülök hogy jól sikerült.

Tipitá írta...

Gratulálok!!

alterego írta...

Gratulálok ! Jó érzés, hogy lehet bármilyen "helyzet", történhet bármi, a művészek alkotnak a mi és a saját örömükre :-)