Van az életünkben egy szín, mely a festő palettáján is ott van. Ez a szín hoz értelmet az életünkbe és a művészetünkbe is. A szín, melyet szeretetnek nevezünk. (Marc Chagall)

2011. október 7.

Tanulás, tanulás.............

Igen, én azt gondolom soha nem mondhatom magamról - tudok festeni! Aki ezt teszi egy helyben marad, nem fejlődik tovább, és egy idő után visszafelé vezet az út. Minden alkalmat megragadok - az egyéb tevékenységek mellett - hogy tanuljak.Bármit a festészettel kapcsolatban. Egy új technikát, egy új festéket kipróbálni, megnézni mások hogyan látják ugyanazt a témát, hangulatot, tájat. Megtudni , megtanulni bármit, amitől jobbat, kifejezőbbet, tartalmasabbat tudok alkotni. Mit tudok hozzátenni abból ami itt belül van?
Miért írtam mindezt? Szeptemberben részt vettem egy négy napos "Festészet alapjai" tanfolyamon. Igen úgy mentem oda mint kezdő, mert én akryl festékkel csak dobozokat és scrapbook oldalakat maszatoltam. De festményre soha nem használtam.Szerettem volna többet tudni erről, így elmentem. Nagyon tanulságos és szuper hangulatú négy nap volt .Aki tartotta - egy fiatalember - szintén nem "tanult" művész(nem járt képzőművészeti iskolába) autodidakta módon képezi magát, és állandó művészeti kurzusokra jár.  Nagyon jól összeállított anyaggal vezetett végig minket a színkeverésen keresztül a képalkotásig. Készült színkör, próbafestés, színkeverési gyakorlat. Végül nem születtek hatalmas alkotások, mert arra ez az idő kevés volt,(sok elméleti részt is vettünk) de az almákat, és az árvácskát megmutatom.
Azért az olajfesték mindenképp lágyabb, jobban összedolgozható, de a színkeverése végül is nem nagyon különbözik. Az akryl festék erős színhatású, keményebb képeket lehet vele készíteni. Lehet az akvarellhez hasonlóan dolgozni vele, jó kis kirándulás volt!




 Ami szintén igazi kikapcsolódás ilyenkor, hogy reggel kilenctől délután öt óráig csak ezzel foglalkozhatunk, és nem kell mással törődni. Ez már terápiának is jó! És nem utolsósorban új ismeretségek és barátságok is születhetnek. Egy két kép az elmélyült munkáról, és a tanárunkról.




És csak zárójelben, csendesen írom egyenlőre ide, de tervezem, hogy aki kedvet érez magában, de még egyedül nem mert, vagy nem érzett erőt ahhoz, hogy megpróbálja a színekkel -  színes ceruzával, festékkel - kifejezni magát, annak lesz rá lehetősége nálunk, nálam elkezdeni! Erről később többet!!!!

2 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Csodásakat festettél. ÓÓÓ, ez nagyon izgalmasan hangzik, érdekel!!!

Merika írta...

Köszönöm Ildi, ha lesz valami, értesülsz róla, ígérem!!!!